Derfor snakker vi mindre om gutteleker og jenteleker 

Det er mye snakk om leker for tiden. At leker skal inspirere til læring, at leker skal være laget av sunne materialer og ikke minst om det faktum at gutter og jenter faktisk ofte har lyst til å leke med de samme lekene. Når man ser på hvordan leker er stilt opp i butikken og hvordan de forskjellige lekene blir markedsført kan dette kanskje virke litt fjernt, men det blir heldigvis mer og mer vanlig at grensen mellom disse to blir visket ut – noe vi skal se litt nærmere på i denne artikkelen. 

Når vi sakker om jenteleker og gutteleker er kanskje de mest opplagte eksemplene barbie og action man. Dette er leker som gjennom tidene har representert det feminine og maskuline i lekenes verden, og dette er nok fortsatt sant på mange måter. For selv om det blir mer vanlig å dele leker, er det fortsatt tydelig preferanser når man ser på hva ungene faktisk vil leke med. 

Fordeler ved å fokusere mindre på gutteleker og jenteleker 

Det er mange fordeler ved å fokusere mindre på gutteleker og jenteleker. Men barbie vil fortsatt være veldig feminint og action man vil fortsatt være veldig maskulint. Og dette er det mange gutter og jenter som kommer til å velge basert på de helt klassiske måtene å se ting på – fordi det rett og slett er det de faktisk er interessert i. Men her er noen av fordelene ved å fokusere mindre på det som voksen: 

  •  
  •  
  •